Een krediet is een verbintenis en moet worden terugbetaald. Controleer vooraf je terugbetalingscapaciteit.

Gepubliceerd op 15/02/2023

FLOA en mobiliteit: koop een elektrische fiets dankzij de gesplitste betaling

Elektrische fietsen zijn erg trendy maar vereisen een bepaalde uitgave. Daarom hebben wij ervoor gekozen onze betaaloplossingen ten dienste te stellen van de mobiliteitsspelers (kopers en verkopers). Ons doel: de aankoop vereenvoudigen!

Bij FLOA helpen we de mobiliteitsspelers door hun klanten de mogelijkheid te bieden in meerdere termijnen te betalen. Ontdek hoe FLOA-oplossingen consumenten helpen te investeren in een elektrische fiets en over te stappen naar groenere vervoerswijzen.

FLOA Pay mobilite FLOA Pay mobilite

Context: de elektrische fiets is booming

De fiets is populair! De elektrische fiets nog meer. Er zijn verschillende factoren die het tot een booming product maken.

1 - De energiecrisis

Stijgende prijzen, tekorten ... naar de pomp gaan wordt steeds pijnlijker voor de Fransen. Zachte mobiliteit (fietsen, elektrische scooters, elektrische tweewielers) is de oplossing. Gemakkelijk thuis of op het werk op te laden, elektriciteit is goedkoper dan benzine ... de consument heeft alternatieven om zich te verplaatsen.

De ecologische transitie: respect voor het milieu is een echte zorg voor de Fransen. Ze stappen steeds meer over op ecologische vervoersmiddelen zoals elektrische fietsen of elektrische steps. Voor onze planeet zorgen door de uitstoot van broeikasgassen te beperken of zelfs uit te bannen, daar houden we van bij FLOA!

2 - Nieuwe gewoonten

Factoren zoals vervoersstakingen, de pandemie en de ontwikkeling van stadswegen hebben de vervoersgewoonten veranderd. De vele fietspaden en het comfort van het materiaal maken het gemakkelijk om een elektrische fiets of step te gebruiken. Deze milieuvriendelijke apparaten zijn populair: ze zijn praktisch, comfortabel, minder duur dan een auto en hebben toch een bepaalde mate van bewegingsvrijheid.

3 - Overheidssteun

De regering stimuleert deze vervoerswijzen steeds meer en heeft overheidssteun ingevoerd voor de aanschaf van een elektrische fiets. Sommige regio's of gemeenten bieden in navolging hiervan ook andere steun om over te gaan tot actie. Het is waar dat dit soort aankopen een forse uitgave kunnen zijn en niet voor iedereen betaalbaar zijn.

Opmerking: er is ook steun voor de aanschaf van elektrische scooters, elektrische motorfietsen en elektrische steps. In alle gevallen, ook voor de fiets, zijn er voorwaarden verbonden aan deze steun.

Om al deze redenen is de verkoop van fietsen explosief gestegen!

De toekomst van de elektrische fiets

Zoals eerder al vermeld, gebruiken de Fransen de elektrische fiets steeds vaker in hun dagelijkse leven. En daar lijkt voorlopig nog geen eind aan te komen! Maar bij de aanschaf van een fiets of step hoort ook materiaal en onderhoud. Daarom moet niet alleen rekening worden gehouden met de aanschaf van het apparaat, maar ook met alles wat erbij hoort: accessoires en servicekosten*. En die kosten kunnen behoorlijk oplopen.

Dan zijn er ook nog de accessoires voor een comfortabele uitrusting en vooral de veiligheid :

- wiel;
- binnenband;
- antidiefstal;
- schroevenset;
- bandenreparatieset;
- bagagedrager of kinderzitje;
- aanhangers;
- tassen;
- achteruitkijkspiegel;
- helm en veiligheidsuitrusting;
- bel;
- spatborden;
- verlichting …

Ten slotte moet rekening worden gehouden met servicekosten* voor eventuele reparaties.

Dit is niet te vergelijken met de kosten van een auto, maar voor de aanschaf van een elektrische fiets is toch een behoorlijk budget nodig. En ondanks de beschikbare steun, is dit niet altijd genoeg om de aankoop te realiseren. Bij FLOA helpen we dus degenen die tot actie willen overgaan met een betaling in meerdere termijnen.

De FLOA-oplossing: betaling in meerdere termijnen

Met FLOA is betalen geen probleem meer maar een oplossing. Met onze oplossingen voor gesplitste betaling kan er nu worden gekocht en later betaald.

Hoe werkt dat? We leggen het u allemaal uit.

Het idee is om de aankoop in meerdere termijnen te betalen. Het is eenvoudig. In plaats van alles in één keer te betalen, wordt de betaling gespreid over drie, vier of meer maandelijkse aflossingen. Elke maand wordt hetzelfde bedrag op dezelfde datum via bankkaart van de bankrekening van de koper geïnd.

Vanuit het oogpunt van de winkelier :

Het is eenvoudig! Het traject is volledig gedigitaliseerd. Het is praktisch en eenvoudig in gebruik voor iedereen, zowel winkeliers als klanten, en is geschikt voor alle activiteiten (reizen, vrije tijd, massadistributie …). De betaling in meerdere termijnen verhoogt echt het aantal bestellingen. Bovendien wordt de financiering gegarandeerd door onze diensten. We gaan zelf achter onbetaalde rekeningen aan.

Vanuit het oogpunt van de klant :

Het aankooptraject is eenvoudig. Voor de betaling met FLOA 3X en FLOA 4X is geen speciaal formulier nodig. De klant ontvangt een betalingsschema om de betalingen te volgen. Aanmelden hiervoor is eenvoudig en snel.

FLOA Pay carte desktop

Hoe ondersteunt FLOA de mobiliteitsspelers?

Omdat de aanschaf van een elektrische fiets en accessoires duur kan zijn, ondersteunt FLOA de mobiliteitsspelers door een oplossing op maat aan te bieden, aangepast aan hun behoeften.

Een aangepaste oplossing

Betaling in meerdere termijnen is een populaire optie voor consumenten, omdat het gemakkelijker wordt om een elektrische fiets of step te kopen. Als Franse marktleider in betaling in meerdere termijnen bieden wij zachte mobiliteitsspelers betaaloplossingen aan.

In een situatie waarin de verkoop van elektrische fietsen explosief groeit, bieden wij oplossingen voor gesplitste betaling:

o Aanschaf van een elektrische fiets of step
o Aankoop van accessoires
o Financiering servicekosten*

Volgens de Kantar-studie** zijn bijna zeven op tien consumenten bereid van winkel te veranderen om van deze dienst gebruik te kunnen maken. Een echte kans dus om u te onderscheiden van uw concurrenten! En het is eenvoudig! Onze oplossing kan snel geïntegreerd worden in de software van de winkelier. Het gebruik is eenvoudig, soepel en snel voor een aanbod dat onmiddellijk beschikbaar is.

Voordelen voor iedereen

Voor een winkelier in mobiliteit, betekent gebruikmaken van betaling in meerdere termijnen:

o een gemiddeld winkelmandje X2 dankzij onze oplossing***;
o een conversiepercentage*** van +20%;
o het binnenhalen van nieuwe klanten;
o klantenbinding;
o gewaarborgde financiering met dekking van uitstaande schulden door FLOA;
o betaling na goedkeuring dossier;
o eenvoudige en snelle integratie van de betaling in meerdere termijnen in de software van de winkel of het e-commerce platform;
o dedicated klantenservice;
o de klant laten delen in de dossierkosten is mogelijk, afhankelijk waar de winkelier of webwinkelier voor kiest.

Onze oplossing is van gemeenschappelijk belang voor zowel de winkelier, die zijn omzet verhoogt, als de koper, die anders misschien niet de elektrische fiets had gekocht die hij wilde.

Onze referenties

Vandaag de dag zijn velen u al voorgegaan!

Wij zijn partner van veel winkels:

• Ecox: een specialist in elektrische fietsen. Ecox combineert techniek en technologie om materieel aan te bieden dat is aangepast aan de behoeften van fietsers. Deze fietsliefhebbers bieden hun klanten het voordeel van de oplossing FLOA 3X

• Citibike: dit netwerk verkoopt alle soorten elektrische fietsen en accessoires. Voor toerfietsen, voor woon-/werkverkeer of voor sporten met de fiets. Zij bieden de oplossingen FLOA 3X, 4X en 10X.

• Matériel-vélo: deze site verkoopt allerlei accessoires voor de uitrusting van uzelf en van uw elektrische fiets. Zij maken gebruik van de betaaloplossingen in meerdere termijnen FLOA 3X, 4X en 10X(1).

• We zijn ook partner van grote winkelketens zoals Cdiscount, Chullanka, Go Sport en Ekoï.

• Wij ondersteunen ook meer dan dertig zelfstandigen met onze oplossingen voor gesplitste betaling.

FLOA Pay logos partenaires

En binnenkort gaan we andere partnerschappen aan om gebruikers van elektrische fietsen totaaloplossingen te bieden: leveranciers van accessoires, service*, tweedehands fietsen, huurfietsen, enz.

Bent u een mobiliteitsspeler en wilt u uw klanten en toekomstige klanten betaling in meerdere termijnen aanbieden en zo uw omzet verhogen? Neem dan direct contact op.

Vraag een demo aan

De FLOA-oplossing ook eens uitproberen? Simuleer een aankooptraject in meerdere termijnen met de interfaces van een echte e-commerce site!

Vraag een demo aan

Welkom op de blog van FLOA !

Welkom op onze blog! Wij hebben deze voor u gemaakt als dagelijkse ondersteuning. Zo ontcijferen we betaaltrends, delen we de best practices van al onze partners met u en inspireren we u met verbluffend mooie projecten! En dat alles op zijn FLOA's!

Zij vertrouwen ons!

Vraag een demo aan

Het FLOA-aanbod ook eens uitproberen? Neem contact op met onze teams voor een live demonstratie van onze diensten!

Vraag een demo aan