Een krediet is een verplichting en moet worden terugbetaald. Controleer uw terugbetalingscapaciteit voordat u een verbintenis aangaat.

Gepubliceerd op 03/10/2023

Data bij FLOA: Een factor die ons denken leidt

Bij FLOA wordt ons denken altijd geleid door data. Door ons dataplatform te bouwen en in te zetten, hebben we onze doelen kunnen realiseren en hebben we revoluties op het gebied van betaaloplossingen kunnen versnellen. Dit platform centraliseert al onze data en de toepassingen ervan op verschillende gebieden: risicoscoring1, fraudedetectie, klantervaring, procesautomatisering, enz.  

 

Simpel gezegd, bij FLOA zijn data overal, maar ze werken altijd samen met mensen, iets dat Sébastien Robert (Chief Data Officer) als eerste zal beamen. In zijn ogen maken data deel uit van de FLOA-cultuur. Wanneer data correct en in overeenstemming met de datawetgeving worden gebruikt, zijn ze een effectieve manier om het klanttraject te stroomlijnen en ervoor te zorgen dat transacties veilig zijn.


Data bij FLOA: Een factor die ons denken leidt Data bij FLOA: Een factor die ons denken leidt

Data gebruiken om FLOA's producten en diensten te ontwikkelen en te optimaliseren

In 2019 maakte FLOA een strategische ommezwaai door zich te organiseren rondom data. We hebben effectieve oplossingen om aan verschillende behoeften te voldoen. We maken gebruik van:


- Snowflake voor het creëren van een uniforme data-architectuur. Met Snowflake kunnen medewerkers grote hoeveelheden data beter beheren, verwerken en analyseren;


- Dataiku voor het automatiseren van bijvoorbeeld de voorbereiding van data en statistische analyse. Met Dataiku kunnen medewerkers data ook omzetten in voorspellingen (bijvoorbeeld het signaleren van wanbetalingen over een bepaalde periode);


- Content Square voor een betere analyse van het gebruikersgedrag op onze website of mobiele app;


- Talend voor data-integratie (het combineren van data uit verschillende bronnen om ze te centraliseren en zo een totaalbeeld te krijgen dat verwerking vergemakkelijkt). FLOA gebruikt Talend Data Fabric om data over te brengen naar het dataplatform en geautomatiseerde verwerking uit te voeren;


- Microsoft Azure Cloud voor het opslaan van onze data;


- Data Galaxy om data governance mogelijk te maken (methode om de verzamelde data te beheren en te organiseren);


- Tableau, een platform voor visuele analyse dat het maximale uit de verzamelde data haalt en deze beter analyseert met behulp van rapporten, dashboards, enz.


Al deze systemen hebben bijgedragen aan onze ontwikkeling en de optimalisering van onze diensten. Ze hebben het mogelijk gemaakt om onze doelen te bereiken en tegelijkertijd de risico's te beperken.


"Het gebruik van data vormt de kern van de bedrijfsactiviteiten van FLOA. Om onze ambitieuze doelen te bereiken, hebben we een dataplatform2 gebouwd en geïmplementeerd waarin al onze data en toepassingen worden gecentraliseerd. Van risicoscore1 tot fraudedetectie, van procesautomatisering tot strategisch management, tot de klantervaring: data is overal bij FLOA."


- Sébastien Robert, Chief Data Officer.

Data gebruiken om FLOA's producten en diensten te ontwikkelen en te optimaliseren

Data gebruiken om riskante en frauduleuze profielen te identificeren

In Frankrijk werden in 2021 bijna 7,5 miljoen frauduleuze transacties uitgevoerd2 (met kaart, cheque, bankoverschrijving of automatische incasso). Maar het goede nieuws is dat we hier bij FLOA data ook gebruiken om frauduleuze of risicovolle profielen te identificeren. Zo streven we ernaar om het risico van wat we doen tot een minimum te beperken. We gebruiken gestandaardiseerde processen die gebruikmaken van datawetenschap om verdacht (of ongebruikelijk) gedrag te identificeren en te bestrijden.


Hierdoor zijn we erin geslaagd om het fraudepercentage aanzienlijk te verlagen. Als winkelier, zowel in de winkel als online, kunt u er dus zeker van zijn dat uw transacties veilig zijn.


"We gebruiken data om klanttrajecten te stroomlijnen, om ervoor te zorgen dat de transactie veilig is en om vrijwel direct te reageren op kredietaanvragen. Onze expertise is te danken aan ervaring en voortdurende innovatie. We ontwikkelen scores die zijn aangepast aan specifieke sectoren en partneroverwegingen, zodat we de best mogelijke ervaring kunnen bieden en tegelijkertijd de veiligheid van de transactie kunnen garanderen en de solvabiliteit van de persoon die de aanvraag doet kunnen verifiëren. Kortom, FLOA is een betrouwbare en sterke partner voor alle online winkeliers."

- Sébastien Robert, Chief Data Officer.

Data gebruiken om riskante en frauduleuze profielen te identificeren

Mensgericht datagebruik

Hoewel we ervan overtuigd zijn dat data ons kunnen helpen om onze processen te verbeteren, weten we ook dat ze nooit mensen kunnen vervangen. Data vormen een intrinsiek onderdeel van wat we doen, maar de manier waarop we ze gebruiken is volledig mensgericht.


Daarom omringen we ons met de allerbeste mensen: data-experts (analisten, wetenschappers, enz.), IT-experts (projectmanagers, ontwikkelaars, enz.) die, parallel aan het werk dat ons dataplatform doet, in staat zijn om hun potentieel volledig te realiseren en in te zetten voor de klanten die we ondersteunen.


Bij FLOA geldt de regel dat data mensen moeten dienen en niet andersom. Alleen als data op de juiste manier worden verzameld, beheerd en gemonitord door experts, komt het ware potentieel ervan aan het licht.


"Bij FLOA maken data deel uit van de cultuur en vormen ze een intrinsiek onderdeel van wat we doen. Een tool dat in het hele bedrijf gebruikt wordt. De manier echter waarop we data gebruiken is sterk mensgericht! We zijn altijd op zoek naar de juiste data om ze aan te passen aan alle behoeften en nuttig in te zetten voor iedereen, zelfs voor het werkgeversmerk. We zijn niet voor niets meerdere keren uitgeroepen tot Customer Service Provider van het jaar!"


- Sébastien Robert, Chief Data Officer.

Mensgericht datagebruik

Vraag een demo aan

De FLOA Pay-oplossing ook eens uitproberen? Simuleer een aankooptraject in meerdere termijnen met de interfaces van een echte e-commerce site!

Vraag een demo aan

Welkom op de blog van FLOA Pay!

Welkom op onze blog! Wij hebben deze voor u gemaakt als dagelijkse ondersteuning. Zo ontcijferen we betaaltrends, delen we de best practices van al onze partners met u en inspireren we u met verbluffend mooie projecten! En dat alles op zijn FLOA's!

Zij vertrouwen ons!

Vraag een demo aan

Het FLOA Pay-aanbod ook eens uitproberen? Neem contact op met onze teams voor een live demonstratie van onze diensten!

Vraag een demo aan