Een krediet is een verplichting en moet worden terugbetaald. Controleer uw terugbetalingscapaciteit voordat u een verbintenis aangaat.

Gepubliceerd op 14/02/2024

Betaling in termijnen voor dierenartsrekeningen

Volgens een studie van Kantar-Facco waren er in 2022 bijna 74 miljoen1 huisdieren in Frankrijk. Onze harige vriendjes brengen ons vreugde en troost, maar het adopteren van een hond, een kat of een ander dier brengt financiële verantwoordelijkheden met zich mee, vooral voor veterinaire zorg. Deze kosten kunnen de pan uit rijzen, zeker bij een ongeval of ziekte. Dus, hoe beheert u deze uitgaven zonder uw financiën of de gezondheid van uw trouwe viervoeter in gevaar te brengen? Een oplossing is een betaling in termijnen, wat u de flexibiliteit geeft om dierenartskosten over maximaal drie maanden te spreiden. Laten we eens kijken naar een oplossing die u helpt om met een gerust hart voor uw huisdier te zorgen. 

Hoe zorgt een betaling in termijnen voor meer flexibiliteit? Hoe zorgt een betaling in termijnen voor meer flexibiliteit?

De uitdaging van de zorg voor dieren

Het gezond houden van onze dieren is een topprioriteit, maar het kan voor veel eigenaren van huisdieren ook een bron van financiële stress zijn. Het kostenplaatje voor de dierenarts is de afgelopen jaren aanzienlijk veranderd. 

 

Het gemiddelde huishouden geeft 1.200 euro per jaar1 uit aan huisdieren (alle kosten samen). De Franse consumentengroep UFC-Que-Choisir maakt melding van een schatting van 440 euro1 aan dierenartskosten voor het eerste jaar van het bezitten van een kat, 660 euro1 voor een kleine hond (zoals een chihuahua) en 742 euro1 voor een groot hondenras (zoals een labrador). De prijzen voor deze diensten zijn onderhevig aan de recente inflatie en de ontwikkelingen in de medische technologie dragen bij aan stijgende dierenartsrekeningen. 

 

Terwijl deze kosten oplopen, zal het u misschien verbazen dat slechts 5% van de Franse eigenaren een huisdierenverzekering heeft. Ter vergelijking: 20% van de eigenaren in het Verenigd Koninkrijk en 80% in Zwitserland heeft een verzekering voor hun dieren afgesloten.  

 

Deze lage dekkingsgraad blijft niet zonder gevolgen. Onverwachte dierenartskosten zorgen ervoor dat veel eigenaren van huisdieren consulten uitstellen, vaccinatieschema's negeren of zelfs afzien van sterilisatie of castratie van hun huisdieren. Deze beslissingen worden vaak genomen in tijden van financiële stress en kunnen desastreuze gevolgen hebben voor de gezondheid van het dier. 

 

Deze financiële lasten kunnen ook emotioneel leed of schuldgevoelens veroorzaken, waardoor sommige eigenaren zich in de schulden steken. Uiteindelijk kan het ertoe leiden dat het dier in de steek gelaten wordt. Volgens de Franse dierenbescherming (SPA) worden steeds meer eigenaren wegens financiële redenen gedwongen om afstand te doen van hun dieren. Als gevolg hiervan is het aantal achtergelaten huisdieren in het eerste kwartaal van 2023 met 15%1gestegen

 

De uitdaging van de zorg voor dieren

Betaling in termijnen | Een strategische zet voor dierenartsen

In het huidige economische klimaat zijn veel eigenaren van huisdieren op zoek naar oplossingen voor de financiering van hun dierenartskosten. Diergezondheidswerkers worden vaak geconfronteerd met klanten die terughoudend zijn om voor behandelingen te betalen. Betaling in termijnen2 (of Koop Nu, Betaal Later3) biedt de broodnodige ademruimte, waardoor klanten hun kosten kunnen spreiden.  

Gesplitste betalingen bieden verschillende voordelen voor huisdiereigenaren: 

 

 • gemakkelijkere toegang tot kwaliteitszorg 

 •  meer flexibiliteit om uitgaven over drie maanden te spreiden 

 • een eenvoudig proces, net zo eenvoudig als betalen met een bankkaart 

Voor dierenartsen biedt het een uitstekende oplossing om: 

 1. Toegang tot zorg te verbeteren
  Dankzij deze optie hoeven eigenaren van huisdieren met een kleine beurs behandelingen niet langer uit te stellen of hiervan af te zien, waardoor hun huisdieren betere zorg krijgen. 
 2. De omzet te verhogen
  Een betaling in termijnen kan klanten ertoe aanzetten te kiezen voor duurdere behandelingen of procedures die zij anders niet zouden overwegen. Als er een vereenvoudigde betalingsoptie wordt aangeboden, zullen eigenaren van huisdieren meer openstaan voor preventieve of reguliere behandelingen, waardoor het aantal consulten toeneemt. 

 3. Klantloyaliteit een boost te geven
  Het aanbieden van flexibele betalingsopties geeft klanten het gevoel dat er naar hen wordt geluisterd en dat er begrip is voor hun financiële beperkingen. Dit versterkt het vertrouwen en de tevredenheid van klanten, twee belangrijke factoren die bijdragen aan de klantloyaliteit op de lange termijn.

 4. Op te vallen op een competitieve markt
  Nu steeds meer dierenklinieken hun deuren openen, kan het aanbieden van een betaling in termijnen u een concurrentievoordeel opleveren. Het toont de bereidheid om te innoveren en diensten aan te passen aan de huidige behoeften van klanten.

 5. Administratieve lasten te verminderen
  Door samen te werken met een partner als FLOA kunnen dierenartsen de opvolging van gesplitste betalingen en incasso uitbesteden. Op deze manier kunnen ze zich concentreren op hun vakgebied en tegelijkertijd zorgen voor een gestroomlijnd en veilig financieel beheer. 

FLOA is marktleider met veel gevestigde partnerschappen: 

 • Argos Vétérinaire: een netwerk van 98 dierenklinieken in heel Frankrijk. 

 • VetFamily: 716 dierenklinieken in Frankrijk (en 5.000 wereldwijd, in 12 landen). 

 • Univet: meer dan 130 klinieken en 700 dierenartsen en dierenartsassistenten in Frankrijk. 

 • Tom&Co: een wereldberoemd merk in dierbenodigdheden dat het welzijn van dieren bevordert. 

Klaar om de volgende stap te zetten? Neem contact met ons op om een demonstratie van de FLOA-oplossing aan te vragen. 

 

Betaling in termijnen | Een strategische zet voor dierenartsen

en demo aanvragen

Wilt u FLOA Pay proberen? Neem contact op met onze teams voor een live demonstratie van onze dienst!

Een demo aanvragen

Welkom op de blog van FLOA Pay!

Welkom op onze blog! Wij hebben deze voor u gemaakt als dagelijkse ondersteuning. Zo ontcijferen we betaaltrends, delen we de best practices van al onze partners met u en inspireren we u met verbluffend mooie projecten! En dat alles op zijn FLOA's!

Zij vertrouwen ons!

Vraag een demo aan

Het FLOA Pay-aanbod ook eens uitproberen? Neem contact op met onze teams voor een live demonstratie van onze diensten!

Vraag een demo aan