Een krediet is een verbintenis en moet worden terugbetaald. Controleer vooraf je terugbetalingscapaciteit.

Gepubliceerd op 09/02/2024

Betaling in termijnen | Een winnende oplossing voor opleiders en cursisten

De sector volwassenenonderwijs kent een aanzienlijke groei, maar wordt ook steeds competitiever. Geconfronteerd met afnemende overheidsfinanciering en de complexiteit van bestaande programma's, moeten particulieren steeds vaker hun eigen opleidingsinitiatieven financieren(1). Dit is voor velen een aanzienlijke hindernis en vormt een uitdaging voor opleidingsorganisaties. Hoe maakt u van deze uitdaging een kans? Hoe kunt u uw klanten ondersteunen en tegelijkertijd uw verkoop een boost geven? De sleutel kan liggen in het kiezen voor een Koop Nu, Betaal Later-oplossing. 

Betaling in termijnen | Een winnende oplossing voor opleiders en cursisten Betaling in termijnen | Een winnende oplossing voor opleiders en cursisten

De uitdaging: De opleiding toegankelijker maken

De steeds veranderende arbeidsmarkt vraagt om voortdurende aanpassingen van zowel werknemers als werkzoekenden. Om aan deze eisen te voldoen, is voortdurende bijscholing essentieel. Denk aan het up-to-date houden van vaardigheden, een carrièreswitch na een skills assessment, een specialisatie in een specifiek vakgebied of gewoon om de persoonlijke kennis te vergroten. Aan onderwijs hangt echter een prijskaartje en de beschikbare financieringsopties of financiële hulp kunnen variëren afhankelijk van de individuele situatie. 

Hoewel financiële bronnen belangrijk zijn om mensen te helpen, hebben ze ook een aantal beperkingen: 

 • plafonds die de kosten van bepaalde dure opleidingen mogelijk niet dekken. 

 • toelatingsvoorwaarden die de keuze van beschikbare opleidingen beperken. 

 • lange en onzekere vertragingen bij het ontvangen van een positief antwoord. 

Deze uitdagingen hebben als gevolg dat zelffinanciering een steeds belangrijkere trend wordt, met financiële consequenties voor toekomstige cursisten. 

De uitdaging: De opleiding toegankelijker maken

Hoe betalen in termijnen conversie verhoogt

Bij het tackelen van deze uitdagingen wordt het aanbieden van gespreide betaaloplossingen een cruciale strategie om een steeds veeleisender klantenbestand aan te trekken en te behouden. Betaling in termijnen, vaak 'Koop Nu, Betaal Later' (KNBL) genoemd, is niet alleen een zegen voor cursisten geworden, maar ook een strategische hefboom voor opleidingsorganisaties. 

De kracht van KNBL om aankoopbeslissingen te sturen 

Klanten zijn vooral op zoek naar een betaalervaring die niet alleen eenvoudig, veilig en flexibel is, maar ook transparant. Hun doel? Een betaalmethode vinden die zich aanpast aan hun financiële behoeften en tegelijkertijd een duidelijk overzicht geeft van de kosten en de aflossingsdatums. 

Kiezen voor betaling in termijnen biedt tal van niet te ontkennen voordelen voor potentiële cursisten: 

 • gemakkelijker toegang tot opleiding met aflossingsdatums die zijn afgestemd op hun situatie; 

 • minder financiële risico's door de opleidingskosten te spreiden en een aanzienlijk lumpsum bedrag te vermijden; 

 • verhoogde tevredenheid in klantrelaties en verbeterde loyaliteit door vertrouwen te bevorderen en de algehele klantervaring te verbeteren. 

Hoe betalen in termijnen conversie verhoogt

een concurrentievoordeel voor opleidingsorganisaties


En er is meer! Opleidingsorganisaties halen veel voordeel uit deze betaalmethode: 

 • een stijging van de gemiddelde transactiewaarde, omdat klanten sneller geneigd zijn zich in te schrijven voor meer diepgaande of gespecialiseerde opleidingen; 

 • een lager uitvalpercentage (waardoor het conversiepercentage stijgt) door het wegnemen van financiële barrières die vaak samenhangen met de kosten vooraf. Een significante 30% van de leads (1) wordt klant door het inzetten van deze oplossing voor gespreide betaling; 

 • een concurrentievoordeel door een betaaloplossing te bieden die is afgestemd op de huidige behoeften en die prominent op hun website kan worden vermeld. 

 • een sterk klantgerichte cultuur die gebaseerd is op het reactie- en aanpassingsvermogen, en een duurzame relatie bevordert die voor beide partijen voordelen biedt. 

KNBL is meer dan alleen een transactiemiddel; het vertegenwoordigt een bonafide winnende strategie voor opleidingsorganisaties die een optimale leerervaring willen leveren en tegelijkertijd hun commerciële succes willen maximaliseren.

een concurrentievoordeel voor opleidingsorganisaties

De FLOA-betaaloplossing voor flexibele financiering

Als u op zoek bent naar een probleemloze manier om uw opleiding te financieren, dan is de kredietoplossing van FLOA de ideale keuze. Als een van de grootste KNBL-aanbieders in Frankrijk kunt u bij FLOA uw e-learning of gecombineerde opleiding in overzichtelijke termijnen betalen(2).

Kiezen voor FLOA heeft verschillende voordelen:

 • een snel aanmeldproces;

 • onmiddellijke voorlopige goedkeuring;

 • vrijheid voor klanten om hun aflossingsplan te kiezen(2).

Met FLOA wordt de financiering van uw opleiding toegankelijker en flexibeler dan ooit.

Voor vragen of aanvullende informatie staat ons team klaar om u door het proces te loodsen.

De FLOA-betaaloplossing voor flexibele financiering

Vraag een demo aan

De FLOA Pay-oplossing ook eens uitproberen? Simuleer een aankooptraject in meerdere termijnen met de interfaces van een echte e-commerce site!

Vraag een demo aan

Welkom op de blog van FLOA !

Welkom op onze blog! Wij hebben deze voor u gemaakt als dagelijkse ondersteuning. Zo ontcijferen we betaaltrends, delen we de best practices van al onze partners met u en inspireren we u met verbluffend mooie projecten! En dat alles op zijn FLOA's!

Zij vertrouwen ons!

Vraag een demo aan

Het FLOA-aanbod ook eens uitproberen? Neem contact op met onze teams voor een live demonstratie van onze diensten!

Vraag een demo aan