Een krediet is een verbintenis en moet worden terugbetaald. Controleer vooraf je terugbetalingscapaciteit.

Gepubliceerd op 13/01/2024

Koop een fiets met 'Koop Nu, Betaal Later'

Als u ervoor kiest om een elektrische fiets te kopen, kunt u een meerprijs verwachten in vergelijking met een traditionele mechanische fiets. De afgelopen jaren is de populariteit van fietsen, vooral e-bikes, enorm gestegen. Maar met prijzen die maar blijven stijgen, wordt het steeds meer een uitdaging om een van deze milieuvriendelijke en praktische vervoersmiddelen  aan te schaffen. In dit scenario is de keuze voor betaling in termijnen een aantrekkelijk alternatief.  In combinatie met koopstimulansen , biedt dit kopers de flexibiliteit die nodig is om een  fiets te bezitten.. Deze aanpak is dubbel voordelig en komt tegemoet aan de behoeften van zowel consumenten als winkeliers. 


Koop een fiets met 'Koop Nu, Betaal Later' Koop een fiets met 'Koop Nu, Betaal Later'

De groeiende trend in de fietsmarkt

Een evoluerende fietsmarkt


De fietsmarkt heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt dankzij verschillende factoren: een verhoogd milieubewustzijn, stedelijke infrastructuren die fietsvriendelijker worden en technologische ontwikkelingen die fietsen efficiënter en aangenamer maken. Daarbij komt nog de impact van de COVID-crisis, die ervoor zorgde dat veel stadsbewoners overstapten van het openbaar vervoer naar de open lucht. Deze trend wordt gestaafd door concrete gegevens.


De groeiende trend in de fietsmarkt

De keerzijde: de kosten!


Hoewel er stimulansen zijn om de markt te ondersteunen, kan het cumulatieve effect van deze subsidies de koper van een e-bike1 nog steeds opzadelen met aanzienlijke kosten vooraf, vooral voor gezinnen met een laag inkomen of jonge mensen. En hier komt de betaling in termijnen in beeld als een voordelige oplossing die het aankoopproces van een fiets vereenvoudigt en tegelijkertijd voordeel haalt uit verschillende beschikbare subsidies. 


De keerzijde: de kosten!

Betaling in termijnen | Een slimme oplossing voor het kopen van een fiets

'Koop Nu, Betaal Later' biedt duidelijke voordelen voor de sector


De optie om in termijnen te betalen, of KNBL2, biedt kopers de flexibiliteit om hun fiets in meerdere termijnen te betalen. Deze manier van betalen biedt aanzienlijke voordelen voor zowel potentiële fietskopers als winkeliers en creëert de mogelijkheid om inkomsten te verhogen en klantenloyaliteit te bevorderen.

Voor kopers biedt betalen in termijnen de volgende voordelen:

  • uitgaven spreiden door betalingen over een periode uit te smeren 

  • de voordelen van fietssubsidies maximaliseren - kopers kunnen het eerste bedrag met een subsidiebedrag verlagen en de resterende kosten over meerdere maanden spreiden

  • toegang tot fietsen die echt aansluiten bij hun behoeften - de flexibiliteit van KNBL stelt hen in staat om gewenste modellen in het hogere segment en accessoires te kiezen

  • de aankoop snel kunnen afronden. 

Voor winkeliers is het aanbieden van gespreide betalingsopties een strategisch voordeel omdat het:

  • de conversiepercentage verhoogt Klanten die twijfelen zullen eerder geneigd zijn hun fiets te kopen als ze een budgetvriendelijke oplossing voorgeschoteld krijgen. 

  • het gemiddelde bedrag van het winkelmandje verhoogt Klanten die gerustgesteld zijn door de mogelijkheid om in termijnen te betalen, kiezen misschien voor duurdere fietsmodellen of voegen extra accessoires toe (spatborden, bagagedragers, enz.). 

  • klantloyaliteit bevordert - betaling in termijnen creëert een sterke band tussen de winkelier en de koper, wat herhaalaankopen en doorverwijzingen aanmoedigt.

Betaling in termijnen | Een slimme oplossing voor het kopen van een fiets

Waarom FLOA kiezen als KNBL-partner?

FLOA onderscheidt zich als leider in het Franse segment van gespreide betalingen en biedt een naadloze integratie met de fietsmarkt. Het bedrijf heeft al partnerschappen met bekende merken als Ecox en Mondovélo. De kracht ligt in de compatibiliteit met de software voor Shifter-verkooppunten, voor zowel fietsenwinkels als online winkels. 

Voor klanten biedt FLOA flexibiliteit en zekerheid: betaling in termijnen3, de vrijheid om incassodatums te kiezen, veilige transacties en een persoonlijk dashboard voor accountbeheer. Voor winkeliers biedt FLOA een boost van de verkoop en gestroomlijnde administratieve processen. 

Kiezen voor de gespreide betalingen van FLOA biedt een oplossing op maat voor de fietsmarkt. Meer ontdekken? Neem contact op met ons team voor meer informatie, persoonlijke ondersteuning en om alle voordelen te ontdekken die FLOA uw bedrijf kan bieden.  

Waarom FLOA kiezen als KNBL-partner?

Vraag een demo aan

De FLOA-oplossing ook eens uitproberen? Simuleer een aankooptraject in meerdere termijnen met de interfaces van een echte e-commerce site!

Vraag een demo aan

Welkom op de blog van FLOA !

Welkom op onze blog! Wij hebben deze voor u gemaakt als dagelijkse ondersteuning. Zo ontcijferen we betaaltrends, delen we de best practices van al onze partners met u en inspireren we u met verbluffend mooie projecten! En dat alles op zijn FLOA's!

Zij vertrouwen ons!

Vraag een demo aan

Het FLOA-aanbod ook eens uitproberen? Neem contact op met onze teams voor een live demonstratie van onze diensten!

Vraag een demo aan